Toiletgebruik en douches

Toiletgebouw
Er is op de Hof van Wezel een toiletgebouw voor algemeen gebruik. Daar kun je naar de wc gaan, douchen, water halen, en er is een stopcontact waar je elektrische apparaten op kunt laden

Deze slideshow vereist JavaScript.

Achter het toiletgebouw bevindt zich een sceptic tank waar recreanten hun toiletafval van bijvoorbeeld campingtoiletjes in kunnen deponeren

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er zijn hoffers en velders die voor het toiletgebruik ’s nachts een emmer gebruiken. Die staat dan meestal ergens stevig verankerd, want het is natuurlijk niet zo plezier als hij om zou vallen.
Sommige hoffers hebben een toilet en een douche op hun eigen kavel gerealiseerd.

Composttoilet

Deze slideshow vereist JavaScript.

Jos Veel gebruikt een compost  toilet. Daarvoor hoef je geen chemicaliën of water te gebruiken. De ontlasting wordt opgevangen in een aparte bak. De ontlasting moet je na elk toiletbezoek bedekken met houtsnippers. Hierdoor wordt het vocht opgenomen, de ontlasting droogt sneller op en stank wordt voorkomen. De inhoud van het composttoilet leegt Jos op zijn composthoop. In de wand van zijn truck heeft hij een rechthoekige opening gemaakt naar de compostbak.Zo gaat het legen een stuk handiger.
Urine wordt opgevangen in een apart opvangbakje aan de voorkant van het toilet en gaat via een afvoerslang naar de straatkolk. De scheiding van urine en ontlasting heeft als grote voordeel dat er minder tot geen geur vrijkomt.
Bijzonder is ook een afzuigventilator die een onderdruk zuigt in de toiletdoos om eventuele luchtjes af te zuigen. Het is een elektrische ventilator die 24 /7 op zonnestroom werkt. Niet alleen goed tegen de stank maar vooral ook erg goed tegen de vliegen die anders op de stank zouden afkomen.

Buitendouche met warm water

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op het dak bij Dianne en Jose staan zonnepanelen die voor stroom zorgen. Een buitendouche is via een campingaccuutje daarmee verbonden en geeft warm water.

Bijzondere warmwaterdouche

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sjaak heeft een heel bijzondere douche Op zijn kavel heeft hij een boel zonnepanelen staan, maar zijn warme douche krijgt hij op een andere manier voor elkaar. Naast zijn douche staat een lange buis, met daaronder een blikje. In dat blikje stopt hij een stukje wc papier, hij overgiet dat met een beetje lampolie en steekt het papiertje vervolgens in de vlam. Daarna plaatst hij het blikje terug onder de pijp en zo verwarmt een vuurtje zijn douchewater.